Gone hiking

Vandaag was een heel plezante dag, want ik ben met Jasper en Phil de Vogezen ingetrokken! Omstreeks negen uur vertrokken we richting Kayersberg, ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Straatsburg en niet ver van Colmar. Hoewel ik aan het stuur zat, verliep de verplaatsing zonder incidenten. Rond half elf begonnen we aan onze wandeltocht vanuit het leuke stadje, dat op een hoogte van twee honderd meter ligt, naar Les Trois-Epis, wat ongeveer zes honderd meter boven zeespiegel ligt. De tocht duurde een kleine twee en half uur en leverde enkele leuke uitzichten op ondanks het feit dat de zon zich achter de wolken verborg en er wat nevel hing. De wandelroutes in de Vogezen zijn erg goed aangeduid, de kaart die ik bij me had was eigenlijk overbodig, al is het fijn om een overzicht van de omgeving te hebben. Hoewel de meeste paden sneeuwvrij waren, lag het witte goedje hier en daar nog vervaarlijk te blinken en was het soms oppassen geblazen, desalniettemin ben ik niet neergegaan, al was het af en toe bijna prijs. Les Trois-Epis is een erg klein dorp en we prezen onszelf gelukkig dat er een bakkerij open was. Toen ik er een chocolade, vanille en mokka eclair bestelde en de bediende ze op drie bordjes legde, was er even hilariteit toen ik corrigeerde: non non, c’est seulement pour moi. Ik vind dat eigenlijk niet zo barbaars veel, en zeker niet na een winterwandeling. Maar ze smaakten en dat is het belangrijkste!
Na de rustpauze trokken we naar het hoogste punt van de dag: een enorm Christusbeeld op 713 meter hoogte, met adembenemende zichten, niet enkel van de nabije omgeving maar boven de mist en wolken konden we majestueuze alpentoppen zien. Vervolgens daalden we af richting Ammerschwihr maar daar aangekomen was het spijtig genoeg uit met het relatief mooie winterweer want het begon zachtjes te druppelen, en dit met nog een klein uurtje te stappen voor de boeg. Al bij al kwamen we droog aan in ons eindpunt, en na even rond te dwalen in het stadje besloten we een restaurant te zoeken. Niet enkel omdat het intussen wat harder regende maar vooral vermits we intussen uitgehongerd waren. Uitmuntende zuurkool, hét streekgerecht van de Elzas, werd mijn deel, met worsten, lapjes ham en spek en twee gebakken aardappels, en dat voor nog geen acht euro.
De terugrit was vrij vermoeiend, want voor een zondagavond was het tamelijk druk op de autosnelweg en de regen en opkomende mist (sluiten die elkaar normaal niet uit?) maakten het er niet makkelijker op, desondanks zijn we veilig aangekomen in Straatsburg en ik heb bovendien nog een prima parkeerplek gevonden. Ik kan nu mijn wagen zien van mijn balkon en het geeft me altijd een leuk gevoel als ik weet dat hij nog niet verdwenen of gevandaliseerd is.

Hoewel ik de tocht goed verteerd heb, weet ik zeker dat ik goed zal slapen vannacht en het zal niet lang  meer duren voor ik in mijn bed kruip, dus bij deze:

Je vous prie d’agréer, Monsieur, Madame, l’expression de mes salutations distinguées.

Robin

Ps: Klik hier voor de foto’s getrokken met mijn gsm, dus de kwaliteit is niet geweldig  maar het geeft toch een indruk.

0 thoughts on “Gone hiking”

 1. Haha 3 bordjes, zalig 🙂
  En ik denk da ge idd wa moe zijt.. heb ik nu een dt-foutje gespot? (of ben ik het die teveel Spaans gezien heeft vandaag)
  Betweterige groetjes,

  Sofie x

  1. @Sofie
   no problem, beter dat ge het zegt dan gewoon te lachen 😉
   Ik had gisteren een probleem: mijn laatste blogpost was niet te lezen in internet explorer, gelukkig dat manu mij een mail stuurde want ik gebruik enkel firefox. Maar aan de hitcount zag ik dat er nog internet explorer gebruikers waren langsgeweest, maar die zeiden niets 🙁 hoe gemeen!

   het was toch ik heb verteert => ik heb verteerd
   heb nog wat dingen verbeterd, oa prijsden => prezen :$

 2. Je hebt het precies naar je zin Robin ;)! Ik heb wel honger gekregen van je blog te lezen :D, beetje jammer dat ik om 23.51 geen bakker meer ga kunnen vinden. Veel plezier nog! xxx

  1. @Verena
   Tis wel gezellig in Straatsburg, voorlopig vooral in het weekend maar ik ben optimistisch dat binnenkort mijn stage even tof zal worden.
   Ge zult uw frigo moeten plunderen 😀
   Slaapwel

   @Sofie & Verena
   Amuseer jullie in België!

 3. Ik vraag me nu stilletjes af hoe ge foto’s kunt maken zonder camera? Of is die gsm van u ineens zo krachtig??? En wanneer gaat ge zelf eens als model poseren?

  Voor de rest: keep having fun! ‘t Is daar waarschijnlijk zeer mooi en er valt veel te beleven denk ik…

 4. @Koen
  foto’s zijn nog çava he voor ne gsm met 1.3 megapixel 😀

  Succes met project!! En geluk, cuz you’ll need it 😉

 5. Het weer en het eten, het eten en het weer. Ik hoop dat deze twee variabelen in uw afwijkende geest uw stage toch niet al te hard bepalen. Wanneer zowel het eten als de lokale gastronomie meevallen, dan is al de rest zogezegd jus.

  Sla er de laatmiddeleeuwse kronieken maar op na; ook de Vlaamse edelman en ontdekkingsreiziger Wilhelm Van der Haegen, die in de vijftiende eeuw naar de Azoren zeilde om er de eilanden San Jorge en Flores te koloniseren, kreeg bij zijn eerste terugkeer naar het vaderland maar twee vragen; ‘Is ‘t daar goed weer?’ en ‘Is ‘t goed van eten, daar?’.

  Een middelmatige cuisine kan door mooi weer worden gecompenseerd zoals lekker eten een natte uitstap alsnog kan redden. Slecht weer én slecht eten tegelijk dooft de vreugde echter supersonisch snel.

  Maar het weer is nu eenmaal grilliger dan een vrouw in de menopauze en kan bijgevolg nauwelijk worden voorspeld, laat staan beïnvloed. Dat is dus geen essentieel iets. Hetzelfde geldt voor de bouffe. Ondergedompeld worden in de natuur en cultuur is dan al gauw diepzinniger en ben bij deze dus ook blij te lezen dat dat ook uw gevoel is.

  Met welke zever ben ik hier eigenlijk bezig? Trouwens, met het naar binnen stofzuigen van drie eclairs zit ge slechts aan de helft van uw gemiddelde. Idem dito voor uw restaurantbezoek. Goede restaurants zijn toch bordelen voor de maag? Het heeft geen zin naar binnen te gaan als ge niet van plan zijt om uw broekriem los te maken.

  En zet uzelve inderdaad ook eens op de foto, of is uw gezichtsbeharing ondertussen dermate weerzinwekkend dat we met geen mogelijkheid niet als een panter recht zullen springen bij het aanschouwen van zo’n chaos? 😉

  Hebt ge trouwens niet ooit gezegd dat de ware anarch zich niet stoort aan bekakte spellingsconventies?

  G’roetjeeeuuhs
  X’jeeeeuuuuhs
  Hartjeeeuuh
  Onderbroekfriends 4eveeuuuuh
  :d

 6. @Gorbatsjov
  Ik vind inderdaad dat het gebruik van correcte spelling niet van vitaal belang is. In deze volg ik wb yeats, ik heb niet voor niets een bundel van hem op mijn nachtkastje liggen. De spelling en grammatica zijn ondergeschikt aan de vorm en emotie van een tekst. Desalniettemin tracht ik in deze blog mij te houden aan de spellingsregels, je weet maar nooit wie er meeleest en bij welke gelegenheid ik naar deze blog zal verwijzen. Ik ben tenslotte een opportunistische anarchist. ^^
  btw: ik verwacht nog een mail van u…
  peace

  ps: als ge telkens dezelfde nick and emailaddres ingeeft kunt ge u ook registreren op deze website, dat gaat mss sneller: rechts vanboven onder Meta. kunt dan ook uw eigen avatar kiezen, mijne, dat schild naast mijn naam is het wapenschild van Straatsburg ^^ da’s vet neig he kerl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.