La sixième semaine

Een kwart van mijn Straatsburg avonturen is intussen achter de rug. Het vliegt voorbij want het voelt alsof ik er nog maar pas ben.

Dinsdagavond heb ik met Jasper A Serious Man in cinéma star gezien. Hoewel de proloog van de film, die volledig onafhankelijk was van het kern verhaal; een beetje vreemd was: Poolse gesprekken met Franse ondertitels waardoor we zelfs even twijfelden of we wel in de juiste zaal zaten. De voorstelling was in een kleine zaal en deze zat bijna vol; naast Jasper kwam een Frans koppel zitten en wat stonk de man ervan! Hij rook uren in de wind naar dagenoude sigarettenrook, ik was erg blij dat Jasper tussen mezelf en dit goor wezen zat.
Deze week begon ik telkenmale om negen uur met werken, en dit is een uur vroeger als wat ik gewoon ben. Ik voelde het ‘s ochtends maar het was al bij al een aangename werkweek.

Het hoogtepunt van de week was echt het bezoek van Dimitri en Katleen aan Straatsburg. Ze arriveerden zaterdag tegen elf uur en na een korte verkenning van de stad besloten we te lunchen in een salon de thé genaamd Au Pain d’Elise gelegen aan de Pont Kuss. Vervolgens dwaalden we door de straten van Straatsburg, met af en toe een onderbreking om stil te staan bij het waanzinnige aantal bankfilialen in Straatsburg en de pracht van haar kathedraal. Hoewel het de laatste dagen veel sneeuwde in Straatsburg zijn de stoepen proper en was het dus hoegenaamd niet gevaarlijk om te wandelen. De vrieskou maakte de verschillende stops in cafeetjes echter welgekomen. Rond half zes begonnen we uit te kijken naar een restaurant en besloten te eten in Au Dauphin aan de Place de la Cathédrale. Ik nam de Choucroute met 7 soorten vlees en dit was erg lekker. De rest van de avond brachten we door in het café Exils in de rue de l’Ail. Waar ze zo vriendelijk waren onze halve liter bier nog aan een reductie tarief te rekenen hoewel happy hour juist voorbij was.
Zondag begon met koffie en een stukje erg lekkere appel amandel taart en ‘s middags lunchten we in Brasserie Alsacienne Le Gruber in rue du Maroquin, waar we een tarte flambée tot ons namen. Met een goed gevulde maag kon in mijn gasten met een gerust gemoed laten vertrekken en een emotioneel afscheid volgde.
Ik vond het een superbe weekend.

Je vous prie d’agréer, Monsieur, Madame, l’expression de mes salutations distinguées.

Robin

0 thoughts on “La sixième semaine”

  1. De onderkwab van de rechter long van Louis Michel nam zo-even plaats langs u in de plaatselijke bioscoop? Eerder beperkte recensie van A Serious Man? Ik had van u verwacht dat ge iets complex als een film van de gebroeders Coen in woorden zou trachten te vatten. Desalniettemin is er nog de Heer hemzelve in een niet nader vernoemd weekblad ;). Dat het ook een productieve zevende week mag worden. Groeten van een compleet inspiratieloze Michail.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.