Santa Barbara

Op Labor Day, de eerste maandag van september, ontwaakten we in Santa Marina en aangezien ons hotel geen ontbijt aanbood checkten we onmiddellijk uit en reden honderd mijl noord naar Hearst Castle, waar we rond tien uur arriveerden.

Hearst Castle
Hearst Castle

De Experience Tour zat reeds volgeboekt voor de hele dag dus kochten we tickets voor Tour 3 die de Casa Grande North, Pools, Guest Quarters, study en bedroom van het enorme complex aandeed.  Onze tour vatte om twaalf uur aan dus we hadden nog wat tijd te vullen. Ik at een brownie terwijl we de plannen voor de volgende dagen bespraken, waarna we een kleine exhibitie over het leven van William Randolph Hearst bezochten, de mediamagnaat (1863-1951) die met zijn eindeloze financiële middelen op zijn familiale domein zijn droomhuis liet bouwen dat steeds groter werd maar tevens nooit voltooid werd. Een bus bracht ons van het bezoekerscentrum naar het kasteel op de heuvel waar we in een kleine groep van vijftien een begeleide rondleiding kregen. Het was ronduit indrukwekkend, vooral het perfect afgewerkte binnenzwembad.

We reden terug naar Santa Marina om er in dezelfde Subway als de vorige dag opnieuw een fantastische Big Hot Pastrami sub te eten. Njam! Na de maaltijd zetten we koers naar Santa Barbara waar we tegen vijf uur in de El Prado Inn incheckten. Op de kamer vonden we een informatieboekje met een stadsplattegrond waarna we de stad verkenden.

Old Santa Barbara Mission
Old Santa Barbara Mission

We bezichtigden de Mission Santa Barbara, Courthouse, Granada Theatre om te eindigen aan Stearns Wharf, de 800 meter lange pier van Santa Barbara. Het stadje was erg leuk en er was veel volk op straat. Willem stuitte op een Panda Express en liet zich helemaal losh gehn. Joeri kocht een McAngus Snackwrap in de McDo en ik hield het bij een pakje koekjes en een snickers die ik uit het automaat in het hotel haalde. Op de teevee was er een Star Wars marathon bezig: woohoo! III was bijna gedaan toen we inpikten maar we waren te moe en we kregen niet eens A New Hope uitgezien.

Yours faithfully,

Robin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.