Downtown LA

Ik heb geen oog dichtgedaan tijdens mijn eerste nacht, waarschijnlijk de jetlag die me parten speelde. Ik stond op om 6u30, nam een douche en begaf me naar de hotellobby, waar ik me door middel van mijn kredietkaart toegang verschafte tot het Internet en schreef mijn eerste blogpost. Het eerste kwartier was gratis, daarna was het $3,95 per kwartier.

We checkten uit rond 7u30 en trokken met onze bagage in de hand naar Alamo. Er stonden niet veel mensen voor ons in de rij en een klein half uur later bevonden we ons in een parkeergarage om uit ongeveer een dozijn auto’s een te selecteren. We kozen een blauwe Toyota Corola en vroegen, voordat we ermee wegscheurden, hoe de manuele versnellingsbak precies werkte. Ik nam plaats aan het stuur en reed een rondje op het parkeerterrein waarbij ik door enkele bruuske remmanoeuvres mijn metgezellen doodsangsten liet uitstaan. Bij het buiten rijden, reed ik nog bijna een voetganger omver maar daarna verliep alles vlot. We hadden bij Alamo een GPS toestel gehuurd en deze leidde ons naar het tweede hotel, het Wilshire Plaza hotel, dat meer downtown lag.

We checkten in, gaven de autosleutel aan de valet en installeerden ons in onze kamer. Rond kwart na tien stonden we alweer op straat en volgden Wilshire Boulevard in zuid-oostelijke richting naar Downtown LA. Deze tocht duurde ongeveer veertig minuten en onderweg doorkruisten we MacArthur Park. In het centrum bezichtigden we eerst het Westin Bonaventure Hotel in Figueroa Street gevolgd door de Central Library en het Millennium Biltmore Hotel in 5th Street. Bij het passeren van een Jack’s Coney Island Hot Dogs lastten we een pauze in en aten onze eerste Chili-dog, zeker niet slecht!

We vervolgden 5th Street tot de kruising met Broadway waar we in een 7-Eleven winkel water insloegen. Vervolgens wandelden we noordwaarts in Broadway tot Grand Central Market. Hier kuierden we tussen de vele verse eetwaren winkeltjes en kochten we twee pond druiven voor $1.38. We verlieten Grand Central Market aan de zijde van Hill Street en beklommen de heuvel langs het Angels Flight traject. Op de heuvel vlijden we ons neer op een bankje en verorberden al de druiven.

Na de korte onderbreking trokken we noordwaarts in Olive Street naar het Museum of Contemporary Art. We doorkruisten het domein naar Grand Avenue en wandelden verder noordwaarts naar de Walt Disney Concert Hall, het Music Center en de Cathedral of Our Lady of the Angels. Aan de kathedraal sloegen we in Temple Street oostwaarts en begaven ons naar City Hall. We wandelden langs dit mooie Art-Deco gebouw met zijn dominerende toren, dat zoals de naam aangeeft het stadhuis van LA is, in Main Street en sloegen links af, in oostelijke richting, aan de kruising met 1st Street. We volgden deze laan tot Little Tokyo.

Na even ronddwalen in Little Tokyo, trokken we via Alamede Street noordwaarts ot aan het Union Station, wat een fraai stukje architectuur is die authenticiteit uitstraal en het Pueblo de Los Angeles. We kochten hier een Snow Cone (beker gevuld met waterijs, overgoten met grenadine). Willem en ik namen Cherry smaak, Joeri nam Lime. Joeri en ik vonden het bucht, Willem vond het best te pruimen.

Vervolgens bezochten we  Chinatown via Broadway en Hill Street. Hoewel er vele Chinese winkels, mensen en tekens waren, had ik er tocht meer van verwacht, het was niet echt speciaal.

We verlieten Chinatown en trokken via Hill Street de stad door naar het zuiden tot aan Olympia Boulevard, staken zo westwaarts door naar Figueroa Street en zo zuidwaarts naar het Staples Center. Ondertussen waren mijn voorhoofd, neus en armen al redelijk verbrand want ik had met mijn stomme kop er niet aangedacht mij in te smeren met zonnecrème. Het Staples Center was het eindpunt, we lagen er even op een nabij gelegen grasveldje, keerden weer naar Wilshire Boulevard en zo naar het hotel.

Ik nam een korte douche, lag even op mijn bed want we hadden toch een goede dertig kilometer gemarcheerd. Na een korte break verlieten we het hotel, staken de straat over en bestelden een maaltijd bij McDonald’s: twee double cheeseburgers voor $2,38. Ik voelde me in een experimentele bui en had tevens een Iced Latte Caramel genomen maar dit was een blunder van formaat want niet te drinken. Ik kocht dan maar een Strawberry-Banana Smoothie: uitstekend!

Met gevulde magen en hernieuwde kracht, vroegen we onze auto aan de valet en reed Joeri ons naar Venice Beach, wat op ongeveer twintig minuten rijden ligt van ons hotel. We parkeerden de auto en renden als een stel dolle honden naar de Stille Oceaan. Hoewel de ingevallen duisternis het zicht beperkte, waren we toch onder de indruk van de gigantische watermassa, Al zou zwemmen toch voor een latere gelegenheid zijn. We slenterden langs het water naar de Santa Monica Pier. Ondanks het late uur was er nog veel volk en heerste er een uitermate gezellige sfeer.

De vermoeidheid begon zijn tol te eisen en we keerden terug naar de auto en reden naar het hotel. Onderweg stopten we in een 7-Eleven om enkele waterflessen in te slaan. We arriveerden veilig en wel in onze tijdelijke thuis, gaven de sleutel van de auto aan de valet en kropen onze bedden in.

Yours faithfully,

Robin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.