Hollywood en Universal Studios

Op donderdag 5 augustus reden  we ‘s morgens naar Hollywood. We parkeerden de auto in een zijstraat van Hollywood Boulevard en staken genoeg geld in de parkeermeter voor een uur parkeren. We wandelden op en af de Walk of Fame, namen foto’s van bekende gebouwen zoals het Kodak Theater, Grauman’s Chinese Theater en ontbeten met een koek en een banaan gekocht in een supermarktje. Ons uurtje was sneller om als gedacht en we repten ons naar de auto, waarna we koers zetten naar het Universal Studios Hollywood thema park. Het park opende om negen uur en niet veel later waren wij daar, aldus was het nog niet zo druk. We startten met de Studio Tour, wat een rit langsheen verschillende sets is, met als extra enkele attracties zoals King Kong 360 3D: erg cool!

Met $72 was de toegang tot het park vrij prijzig maar we haalden er het meeste uit door alle attracties en shows te bezoeken. Toen we bij de nieuwe show Special Effects Stage kwamen, sprak een personeelslid ons aan en vroeg of we wilden meewerken aan een beoordeling van de show. In ruil kregen we front-row seats en een coupon voor een drankje: w00t zeg ik u! Ik spendeerde het aan een beker gevuld met Nestea Raspberry, spijtig genoeg houden mijn metgezellen niet van dit goedje en was ik aldus verplicht zelf de beker te ledigen. 🙂

Bij de attracties Revenge of the Mummy en Jurrasic Park konden we gebruik maken van een speciale optie: de single visitor line, dit is een speciale rij voor mensen die er niet om geven om gescheiden van hun groep de attractie te beleven. Zo konden we, weliswaar apart, van de attractie genieten in minden dan een kwartier in plaats van de gebruikelijke 45 minuten. ‘s Middags aten we in Mel’s Diner zowaar een slaatje en een stuk watermeloen, we hebben immers niet de intentie om ons non-stop vol te vreten met vettige troep. We  sloten af met een ritje in de bewegingsimulator  The Simpsons Ride en dit was de beste attractie die er tussen zat. Er leuk en vrij lang! Zo sloten we dus af op een hoogtepunt.

Rond half acht hadden we alles gezien en vertrokken we richting Exposition Park, wat ten zuiden van Downtown ligt. We wilden er de Rose Garden bezoeken, maar spijtig genoeg was de tuin reeds gesloten en werd de toegang ons ontzegd door een vlijtige agent.

We keerden dan maar naar het hotel terug en aten alweer in de Mc Do tegenover ons hotel. Opnieuw twee double cheeseburgers maar deze maal vergezeld van een Wildberry Smoothie.

Yours faithfully,

Robin

2 thoughts on “Hollywood en Universal Studios”

  1. you dirty bastards,

    zo veel fun hebben terwijl ik moet blokken 🙁

    alé, amuseer jullie verder en niet vergeten: foto’s en updates

    🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.