Getty Center & Beach

Op vrijdag 6 augustus besloten we eens uit te slapen want een bezoek aan het Getty Center stond op het programma en dat opende pas om tien uur. We reden ernaar toe, parkeerden en namen het pendeltreintje dat ons van de parkeergarage naar het museum, gelegen op een heuvel, zou brengen. Het museum dat volledig gratis is, op een parkeer fee van $ 15 nam is een erg mooi stukje architectuur. Het beschikt over een prachtige tuin en bovenal een uitgebreide kunstcollectie bestaande uit werken van onder andere Rembrandt, Van Dyk, Toulouse-Lautrec.

Rond een uur hadden we het zo ongeveer gezien en vertrokken we richting Beverly Hills. Daar ontbeten, en wegens het tijdstip ook luchten, we in Subway. We kuierden wat doorheen Beverly Boulevard en na een uurtje trokken we naar Sancta Monica voor een namiddag aan het strand. Niet ver van de Sancta Monica Pier installeerden we ons, waarna we in de koude oceaanwater doken. Het water is erg troebel en zier er vuil uit. Het strand daar en tegen is fantastisch: geen schelpen, geen zeewier, geen vuiligheid, enkel maar zand zo ver het oog reikt. Omdat er zoveel strand is, is het niet zo druk. Naast het water is er een strook van zo’n dertig meter waar er mensen zitten en dan is er honderd meter leegte tot de dijk. Na een uurtje waterpret schakelden we over op strandpret. Joeri en Willem begroeven me van nek tot teen in het zand. Na dit lollige intermezzo wandelden we naar Venice Beach. Eerst langs het water en dan op de dijk waar het op de koppen lopenĀ langs een eindeloze stroom winkeltjes.

Toen we na een uurtje Venice en Muscle Beach voorbij waren en ook de stroom winkeltjes en volk opdroogde, draaiden we ons om en keerden terug naar de auto. De terugrit was zoals altijd druk met hier en daar fille. We sloten de avond voor de derde dag op rij af in McDonald’s met de gebruikelijke maaltijd.

Yours faithfully,

Robin

One thought on “Getty Center & Beach”

  1. Zo te lezen hebben jullie dolle pret maar jullie gaan waarschijnlijk 20kg dikker terugkeren als ge zo McDo blijft eten šŸ™‚
    Het beste aan jullie allen en tot de volgende blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.