Arches National Park

We werden wakker in het Bowen Motel te Moab en begaven ons naar de balie voor het ontbijt. Er stonden enkele tafeltjes tegen de buitenmuur maar deze waren reeds bezet. Ik nam twee kommetjes ontbijtgranen, twee glazen fruitsap en smeerde enkele sneden brood met peanut-butter waarna ik samen met mijn medereizigers op onze kamer ontbeet.

Na het ontbijt reden we naar Arches National Park, wat enkele kilometers ten noorden van Moab ligt. We parkeerden bij het Park Avenue viewpoint, tevens de start van het Park Avenue trail. Ik liet Joeri en Willem op hun eigen tempo lopen en wandelde zelf behoedzaam over het rotspad. Het was geen aangelegd en onderhouden pad maar een route gecreëerd over afgesleten rotsen en de bewegwijzering was in de vorm van hoopjes stenen. Het pad was geen loop maar one-way naar Courthouse Towers Viewpoint. Ik kruiste mijn metgezellen toen zij al op de terugweg waren. Mijn enkel deed pijn maar ik kon het verbijten. De Courthouse Towers waren gelukkig ook met de auto te bereiken en ik liet me daar oppikken door mijn makkers. We reden verder naar Balanced Rock, parkeerden er en maakten een ommetje rond de rots.

Na dit intermezzo zetten we koers naar The Windows Section. Daar aangekomen bezichtigden we de North en South Window en de Turret Arch, weer in twee groepen: the fast & the slow. Ik klauterde wat rond zonder al te veel last van mijn onderste ledematen. Het was ondertussen  al namiddag en honger stak de kop op, dus begaven we ons naar de McDonald’s te Moab voor twee double cheeseburgers en anderhalve liter frisdrank.

Mijn enkel had zich goed gedragen tijdens de voormiddag maar ik voelde dat het genoeg geweest was voor vandaag. Terwijl mijn buddies aan het rondcrossen waren bij de Delicate Arch, het symbool van Utah en de Devil’s Garden, lag ik op mijn bed naar day-time tv te staren. Ik had geluk want er was een movie-kanaal op de tv in onze hotelkamer waar enkele leuke films op werden gespeeld zoals A River Runs Through It, For Your Eyes Only en Bolt.

Joeri en Willem kwamen thuis rond zeven uur en we vierden hun thuiskomst met een bezoek aan Mc Do.  Na weken gebombardeerd te worden met reclames voor het assortiment  Angus-burgers, het uithangbord van Mc Do in de VS, besloten we eindelijk te capituleren en hem te proberen: Mc Angus Deluxe => best burger ever!

Yours faithfully,

Robin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.