Yosemite National Park Part I

Donderdag 26 augustus checkten we uit de Wuksachi Lodge te Sequoia National Park en reden noordwaarts naar de Grant Grove omĀ  er verschillende reusachtige Sequoia’s te bezichtigen en in het bijzonder de General Grant Tree. Na dit indrukwekkende en rustgevende moment zetten we koers naar Oakhurst op zo’n 250 kilometer. We arriveerden tegen de middag bij ons hotel, de Best WesternYosemite Gateway Inn, waar we incheckten, ons installeerden en daarna noordwaarts naar het Yosemite National Park reden. In Coarsegold hielden we halt toen we een Subway voorbij reden. De service was bagger maar de broodjes smaakten. Oakhurst ligt spijtig genoeg ver van echt hart van Yosemite, de Yosemite Valley.

Het duurde anderhalf uur om er te raken, mede dankzij road construction en de lage speed limit; In de valley informeerden we ons voor de geplande wandeltocht van de volgende dag waarna Joeri en ik in de Merced River doken. Het zwemmen was door het ondiepe water niet echt mogelijk maar het water was aangenaam.

De avond viel en we begaven ons terug naar Oakhurst om er te dineren in de plaatselijke McDo. Voor de verandering namen we naast onze standaard burgers enkele apple pies maar dit once in a lifetime wegens de zwakke smaak. We kropen vroeg in ons bed zodat we voldoende nachtrust zouden hebben, want de volgende dag stond er een grote hiketocht op het programma…

Yours faithfully,

Robin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.