Yosemite National Park Part II

Net zoals bij onze vorige lange hiketocht stonden we op om half vijf. We aten een paar bananen en wat chocolade als ontbijt en reden anderhalf uur naar de Yosemite Valley waar we rond 6u50 de auto parkeerden bij de start van het Four Mile Trail. We zouden bij het einde van onze tocht uit dit pad komen, maar dat was voor veel later. Eerste wandelden we langs de autoweg voorbij Curry Village naar de Happy Isles waar het officiële startpunt van onze hiketocht lag. Na 2,5 mijl bereikten we de voet van de Vernal Fall, mijn eerste waterval: wauw. Vervolgens klommen we op de steile rotstrappen naar de top van de waterval (1538m) om daarna verder stroomopwaarts langs de Merced River te trekken naar de Nevada Fall (1800m). Deze waterval was nog indrukwekkender als de eerste. Echt geweldig. Rond tien uur vertrokken we van de waterval om het Panorama trail te volgen over de Illilouette Fall naar Glacier Point (2199m) Het zicht was zaligmakend, niet enkel zagen we de Half Dome maar ook de Vernal  en Nevada Fall, we zagen waar we uren voorheen gewandeld hadden.

Op Glacier Point staat er een snackbar, ik kocht er een flesje pepsi en een flesje gatorade en dronk ze leeg terwijl ik mijn voorraad chocolade verder verminderde. Het was intussen half één en we voelden ons nog steeds goed, zeker na de rustpause, aldus besltoen we nog een extra 1,7 mijl naar Sentinel Dome op 2476m te wandelen. Hier was het zicht nog beter, we hadden een prachtig 360° view op de Yosemite Valley.

Na een half uurtje bezinning op de top begonnen we aan de afdaling. Eerst terug naar Glacier Point om dan het Four Mile Trail te nemen naar de auto. Ik vond het pad hels: in vier mijl daalden we een kilometer waarbij mijn knieën en enkel constant onder druk stonden. Om half vier bereikten we de auto en reden huiswaarts.

Na een verkwikkende douche bezochten we de McDo voor een smaakvolle Big Mac en Vons voor wat snacks. Joeri en ik deelden een pot ijs Bananasplit van 1,8l en Willem  smulde van een aardbeientaart. We maakten het door de toch wel vermoeiende dag niet laat.

Yours faithfully,

Robin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.