Yosemite National Park Part III

Na de lange wandeling in Yosemite Valley sliepen we eens goed uit. Rond de middag vertrokken we uit Oakhurst en reden naar de Mariposa Grove, een plek van het Yosemite Park waar Sequoia’ s groeien. De route naar de Grove was echter afgesloten maar er reed wel een bus elke twintig minuten. We hadden echter geen zin om te wachten en het was maar twee mijl aldus wandelden we naar de Sequoia’s. In de Grove slenterden we rond, genoten van het bos en zagen de Grizly Giant en de California Tunnel Tree. We wandelen terug naar de auto en reden naar het noordelijk gedeelte van het park, zo’n 80 mijl verder. We deden er door de lage snelheidslimieten in het park er meer dan twee uur over. Tegen half vijf bereikten we ons verste punt bij Ellery Lake, voorbij de Tioga Pass, en al buiten het park. Het ligt op 3000m en het was er net geen 5°C naar onze normen bitterkoud. Het landschap was er ruw maar prachtig. We reden terug het park in langs de Dana Meadows en Tuolumne Meadows naar Olmsted Point. We hadden er een prachtig zicht op het zuidelijk gedeelte, onder andere op de Half Dome. We vervolgden onze terugtocht en hielden hier en daar halt om te genieten van het park in de ondergaande zon.

In Oakhurst bezochten we de McDo. We hadden die dag nog geen voedsel gezien waardoor onze honger van reusachtige proportie was en het meer dan zes cheeseburgers en McChickens nam om ze te stillen.

De avond eindigde voor de teevee waarop we ondanks de veelvuldige commercial breaks naar Forrest Gump keken.

Yours faithfully,

Robin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.