San Francisco

We lieten Oakhurst en Yosemite achter ons en trokken noordwest naar San Francisco. Tegen de middag reden we de stad binnen via Treasure Island en de Bay Bridge, waarvoor we $5 tol dienden te betalen. Een weinig later arriveerden we bij het Renoir Hotel aan de kruising van Market Street met McAllister Street. Het hotel had geen vrij toegankelijke parking, aldus lieten we de auto even voor de deur staan terwijl we ons naar de receptie begaven. De kamer was nog niet beschikbaar maar de receptioniste bevestigde onze reservatie en gaf ons de papieren voor de valet parking, die $30 per dag zou kosten. We besloten de auto nog niet af te geven maar ermee naar de Golden Gate Bridge te rijden. Deze brug was ook een tolbrug maar enkel om de stad binnen te rijden, niet om ze te verlaten. Het was onze intentie om te parkeren aan de San Francisco kant om zo de tol te vermijden maar helaas misten we de afslag ^^.

We lieten de auto achter aan het uitzichtpunt en genoten van het zicht op de Golden Gate Bridge, de stad, de oceaan en Alcatraz.

Golden Gate Bridge
Golden Gate Bridge

We wandelden de twee kilometer lange brug over om dan het Coast trail te volgen langs Baker Beach naar Lincoln Park en het Cliff House. Hier aten we fish & chips in de nabij gelegen diner Louis. De maaltijd kwam met een slaatje en beiden waar vrij lekker. Het was intussen mistig geworden en we keerden op onze stappen terug. Op het noordelijke einde van Baker Beach zagen we verschillende naakte mannen zonnen, één van hen was zelfs zijn lid aan het masseren.

De zon brak door de wolken en de deed de mist optrekken. Op de Golden Gate Bridge was het winderig maar het zicht was nog steeds machtig. Na het betalen van $6 tol reden we naar het  hotel,  waar we onze sleutels in ontvangst namen. We chillden even op de kamer, waarna we een wandeling maakten doorheen de stad richting Union Square. De route naar het plein was bezaaid met zwervers en freaks maar de vibe zat desalniettemin goed en de omgeving rondom het plein is erg cool. In de White Horse dronken we twee San Francisco Anchor Steam biertjes en praatten we na over de dag. Op de terugweg naar het hotel maakten we een ommetje naar het Civic Center, wat er ‘s nachts met al de verlichting erg mooi bijligt.

Yours faithfully,

Robin

http://en.wikipedia.org/wiki/Alcatraz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.