San Francisco Part II

In de ochtend van dertig augustus stonden we op klaar om downtown San Francisco te verkennen. We verlieten ons hotel langs de uitgang aan Market Street en volgden deze tot de kruising met Powell Street, waar er een Cable Car draaiplatform is. We sloegen Powell in en wandelden noordwaarts voorbij Union Square tot Washington Square, waar er een bende Chinese senioren yoga beoefenden en waar de Saints Peter & Paul Church gelegen is. We fotografeerden vanaf het standbeeld van Benjamin Franklin de kerk waarna we deze bezochten. Er was een misviering bezig aldus bleven we er niet te lang. We vervolgden Powell noord tot Lombard Street om deze westwaarts te volgen en het bekende slalommende stukje weg met een stijgingspercentage van 21% te beklimmen. Boven hadden we een zicht op de  baai en de Golden Gate Bridge. Na de klim trokken we noord in Hyde Street tot aan het Cable Car platform en bezochten er in de omgeving Ghirardelli Square en de Hyde Street Pier waar er verschillende historische schepen permanent liggen aangemeerd. Er waren zelfs een aantal zwemmers zich in het ijskoude water waagden om een baantje te trekken, sommigen weliswaar in wetsuit.

Vervolgens trokken we oost richting Fisherman’s Wharf waar Joeri en ik een Clam Chowder aten, een soort verse krabsoep in een uitgehold broodje. Het smaakte best goed, al vonden we het brood wat zoet. We lesten onze dorst met een enorme fountain drink uit een 7/11. Na het maal vervolgden we onze weg tot Pier 39, de thuisbasis van een zeeleeuwen kolonie: cool! We doolden nog wat op de pier en genoten ven het zicht op de Golden Gate Bridge, Alcatraz en de Bay Bridge.

We liepen zuid en wilden Telegraph Hill, waar de Coit Tower gelegen is, beklimmen. We vonden echter niet meteen een weg naar  boven en zaten zelfs vast in een doodlopende straat, onze kaart liet ons in de steek. Doch de redding was nabij, een vriendelijke UPS medewerker die ons zag zoeken, stapte op ons af en gaf ons de richtingsaanwijzingen die we nodig hadden. Hij vertelde dat we niet de eersten waren wiens kaart hun in de steek liet met de zoektocht naar de Coit Tower. We dankten hem en vervolgden onze weg. Eens boven werden we getrakteerd op een leuk 360° zicht op San Francisco! We daalden af en volgden Grant Avenue verder zuid doorheen Chinatown tot Clay Street om deze westwaarts te volgen tot het Fairmont San Francisco, een hotel met een indrukwekkende lobby met veel marmer. Na dit intermezzo op Nob Hill daalden we oostwaarts naar het Financial District waar ik wat geld afhaalde bij een Bank of America waarna we de Transamerica Pyramid bezichtigden en een pleintje ter ere van Bummer & Lazarus.

Verder west lag Embarcadero met het Ferry Building waar we tussen de vele winkeltjes kuierden om erna Mission Street zuid-west in te slaan. Aan 3rd Street sloegen we zuid-oost in richting Museum of Modern Art en de Yerba Buena Gardens met het mooie Martin Luther King, Jr. Memorial. We zaten er even maar vervolgden vrij snel onze weg langs het Moscone Center waar er een congres over virtualisatie, VMWorld 2010, aan de gang was. Spijtig genoeg mocht ik zonder badge niet binnen. Folsom Street was next tot 7th wat ons leidde doorheen SoMa (South of Marktet Street).

7th noordwaarts bracht ons naar ons hotel en we rustten even op onze kamer, maar niet te lang. Willem had vrij veel goesting in Panda Express, zo veel zelfs dat hij bereid was $5 te dokken om gebruik te kunnen maken van het Internet. De Panda was niet ver verwijderd van het hotel. Het lag zelfs in Market Street dus trokken we er naar toe. Het restaurant lag in een enorm winkelcentrum. We vonden het niet meteen maar een touchscreen infobord bracht raad. Cool! Willem at en erna wandelden we naar het Civic Center. We zagen er buiten de mooie architectuur, vele daklozen, wat wijst op de tolerantie van het stadsbestuur.

Alle targets waren behaald en we besloten eens te ontspannen met een bioscoopbezoek: The Expendables om  19u30 nabij het Moscone Center. We hadden nog wat tijd over en begaven ons naar Union Square waar we door een games en een multimedia zaak wandelden. Joeri en ik aten bij Subway waarna we naar het Cinema complex gingen. Ons avontuur daar viel dik tegen: de film zoog onwaarschijnlijk hard. We zochten troost in de donutwinkel naast ons hotel.

Yours faithfully,

Robin

http://en.wikipedia.org/wiki/Transamerica_Pyramid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.